“Dramatik Bir Şey Oldu”

JacksonduS

New member
Laura Pausini’den Zucchero’ya ve Gianni Morandi’ye Campovolo’da sahne almış pek çok sanatçı var. Amadeus’un sözleri özellikle etkileyici.

İle ilgili Valentina Mericio Yayınlanan 24 Haziran 2023 | güncellendi 25 Haziran 2023

Parola: “dayanışma”. 24 Haziran Cumartesi gününün bu uzun akşamında İtalyan müziğinin en büyük isimleri ‘İtalya Loves Romagna’ konserinde sahne aldı prestijli Campovolo sahnesinde 40.000 kişinin önünde sahnelendi. Konser Rai 1’de yayınlandı ve Raiplay’de yayınlandı.

İtalya Romagna’yı seviyor, Amadeus: “Bir ay önce dramatik bir şey oldu”

“İtalya Romagna’yı Seviyor” konseri, tarihte çok ender görülen bir fırsattır. bütün bir ülkeyi müziğin gücüyle birleştirmek. Söylemeye gerek yok, tek bir amaç var: Yaklaşık bir ay önce tüm bölgeyi dizlerinin üzerine çökerten feci bir kötü havanın sert bir şekilde vurduğu Romagna’ya somut destek vermek. Akşamın açılışını Ravenna doğumlu şef Amadeus yaptı: “Romagna’da doğmaktan mutlu ve gururluyum, Ravenna’da doğdum. Bunu kaçıramazdım, gerçekten beni davet ettiğiniz için teşekkürler. Biliyorsunuz bir ay önce dramatik bir şey oldu, Biliyorsunuz ki bir ay önce dramatik bir şey oldu, müzik bu akşam söyleyeceğimiz ve dinleyeceğimiz şeyler aracılığıyla hepinizi çok küçük bir meblağ da olsa bağış yapmaya davet ediyor. onun hareketli sözleriydi.

🎶
Romagna’m, çiçek açmış Romagna
Sen yıldızsın, sen aşksın
🎶
@Laura pausini İçin yaşamak #ItaliaLovesRomagna
❤

[@ItaLovesRomagna] pic.twitter.com/YlePZ4QdXa

— Rai Radio2 (@RaiRadio2) 24 Haziran 2023
Laura Pausini’nin sahnedeki duyguları: “Aşkı ve cesareti topraklarımdan öğrendim”

Laura Pausini de sahneye çıkan ilk sanatçılar arasında yer aldı.. İlk performans sergileyenlerden biri olan Romagna şarkıcısı gözle görülür bir şekilde etkilenmiş görünüyordu. Müdahalesi en zor anlarda bile pes etmemek için bir ilahiydi: “Bu aşkı burada, büyüdüğüm sokaklarda, burada bulunan ve bizi evden izleyen birçoğunuz gibi Emilia-Romagna insanı olmayı öğrendiğimiz sokaklarda öğrendim. Televizyonda gördüğünüz o şeyi yapmak için, Romagna mia söyleyerek evleri temizlerken, aramızda birbirinize yardım edecek cesaretiniz varken.” Laura Pausini daha sonra halkı başka bir istisnai sanatçı olan Giorgia ile “memnun etti”. Son olarak açılış parçası olarak seçilen “Romagna mia”yı da unutmamak gerekir.

bu gözlüklerle köpürüyorsun ve gözlerin kapalı, GÖZYAŞLARI #ItaliaLovesRomagna pic.twitter.com/ILGM0RTsQl

– jess
🦋
(@5drops) 24 Haziran 2023
Andrea Bocelli: “Emilia-Romagna’da altı yıl yaşadım”

Tenor Andrea Bocelli de gecenin başrol oyuncularından biri oldu. Özellikle sanatçının sahneye çıkardığı iki şarkı var: Zucchero ile birlikte söylediği “Miserere” ve uluslararası kariyerini başlatan 1995 tarihli “Con te partirò”. Şarkıcı, fırsat buldukça kendisini Romagna’ya bağlayan bazı anılarını anlattı: “Çok azınız bilir, çocukluğumun 6 yılını bu bölgede, beş yılını burada Reggio Emilia’da ve bir yılını Bologna’da geçirdim. Lehçeyi de öğrendim, nasıl konuşulacağını biliyordum ve çok iyi anladım ama her şeyden önce bu insanlardan çok önemli şeyler öğrendim: irade, çalışkanlık, işbirliği ruhu, güç, zor durumlarla yüzleşme cesareti , Romagna halkının bu dönemde yüzleşmek zorunda kaldıkları gibi. Burada olmak istedim çünkü kalbimle buradayım”.

Fagnani, Blanco’yu başlatır, ancak sanatçı yavaştır: “Girmek için ok’u bekliyordum”

konser sırasında gözden kaçmayan bir aksama oldu. Francesca Fagnani sahnede Blanco’yu aramaya çalıştı. İkincisinden yanıt alamadı. “Makyaj yapmana bile gerek yok”, zaman zaman eleştirel bir tonla belirtti. Sanatçı nihayet ortaya çıktı ve geç kalmadığını açıkladı: “Burada gerideydim ve bana girmem için onay vermelerini bekliyordum”.

26 yıl önce olduğu gibi bugün: Amadeus ve Alessia Marcuzzi aynı sahnede.
Ve hemen Festivalbar.#ItaliaLovesRomagna pic.twitter.com/UCvNNuI2Ot

— Sen cıvıldayacaksın  (@ Sen cıvıldayacaksın) 24 Haziran 2023
Amadeus ve Alessia Marcuzzi… ve anında Festivalbar

Yıllar geçiyor ama değişmiyor… Alessia Marcuzzi ve Amadeus, yaklaşık 30 yıl sonra aynı sahnede buluştu. Söylenecek çok az şey var: iki şef için zaman gerçekten durmuş gibi görünüyor. Birkaç yaş büyük olanlar için birkaç gözyaşı düştü. Dayanışmaya adanan bu maxi geceye, farklı kuşaklar arasında bir buluşma damgasını vurdu. Konseri bir başka büyük kurum kapattı: Gianni Morandi. “Vita” notalarıyla performans sergileyen şarkıcıya Elodie ve Fiorella Mannoia eşlik etti. Son şarkı bunun yerine “Beatles ve Rolling Stones’u seven benim gibi bir çocuk vardı” idi.