Darbe için Sven Birkmann’ın senaryosu

DunyaVatandasi

New member

Koblenz’de bir sanık, kendisinin ve silah arkadaşlarının sağlık bakanını nasıl kaçırıp yeni bir hükümet kurmak istediklerini mahkemeye ayrıntılarıyla anlattı. 13 bölümden oluşan bir rekonstrüksiyon.

Darbe fikri nasıl ortaya çıkıyor ve nasıl ilerliyorsunuz? Muhtemelen kimse bunu Sven Birkmann kadar isteyerek söylememiştir. Brandenburg’lu 55 yaşındaki muhasebeci, “United Patriots” grubunun başıydı. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ı (SPD) kaçırmayı, hükümeti devirmeyi, yenisini kurmayı ve darbe anında Almanya’nın elektriğini kesmeyi planladılar.

Koblenz’deki yüksek bölge mahkemesi önünde konuşan Birkmann, “Bir devrim yaptığınızda bunu nasıl yapacağımı uzun zamandır düşünüyordum.” Mayıs ayının başından bu yana kendisi ve diğer dört sanık hakkında bir dava açıldı. Birkmann, grubun darbe planlarını ayrıntılı olarak bildirdi. Kulağa planlı bir darbenin çılgın senaryosu gibi geliyor.

Başrolde, yönetmen ve yapımcı olarak: Sven Birkmann. Yardımcı rollerdeki diğer sanıkları: ezoterik ilahiyatçı Elisabeth R. (75), tanıdığı Michael H. (41), solo şovmen, her ikisi de Alman Reich hayranı ve kendini “vatansever” ilan eden Thomas O. (56) ), kendi ordusunu hayal eden.

Konuk olarak katılanlar arasında QAnon komplo sahnesinin önde gelen bir figürü, Dubai’ye kaçan bir finansçı, erken ölen Almanya’nın en önemli Yahudi düşmanlarından biri ve bir gizli araştırmacı yer alıyor.

Bölüm 1 – Başlangıçlar: Sven Birkmann, Doğu Almanya Ulusal Halk Ordusu’nda (NVA) subaydı ve son olarak muhasebeci olarak çalıştı. Kendisi hakkında her zaman özellikle yetkilileri eleştirdiğini söylüyor.

Sonra Corona gelir ve Birkmann kendini radikalleştirir. “Daha fazla arka plan bilgisi istedim ve Telegram’a girdim.” Haberci hizmetinde benzer düşünen insanlar bulur. Aynı zamanda, korona kısıtlamaları nedeniyle müşterilerin işlerini artık nasıl yapamayacaklarını deneyimliyor. Bu onu giderek daha fazla sinirlendiriyordu. “Bu yüzden demolara katılmaya mecbur hissettim.”

Ancak Birkmann kısa süre sonra Corona ve yan düşünür demolarının bir etkisi olup olmayacağından şüphe duyar. Telegram’da daha fazla protesto fikri arar ve otoyolları kapatmayı hayal eden “DDay 2.0” gibi gruplarla karşılaşır. Orada, bir süreliğine aşırı sağcı ve Amerikan karşıtı bir siyasi hareket olan Rus “Ulusal Kurtuluş Hareketi”nin Alman mevkidaşına bağlılığını ilan eden Markus Lowien gibi temsilcileriyle bir araya geldi.

Bölüm 2 – Çözüm, bir “kıdemli havuzu”: 2021’in başında Birkmann, yasaklanan korona gösterilerine yönelik polis operasyonlarından giderek daha fazla rahatsız oluyordu: “Bu, meşru olduğunu düşündüğümün ötesine geçti.” Hollanda’da eski askeri personelin kendilerini göstericilerden koruduğunu görüyor. Eski NVA topçu subayı Birkmann, buna benzer bir şeyi Almanya’daki sokaklara taşımak istiyor.

Nisan 2021’de Telegram’da “Veteranenpool” kanalını başlatacak ve Telegram harikaları bunun reklamını yapacak. Sadece üç gün sonra, kanalın 16.000 üyesi var, Birkmann çok fazla cesaret alıyor ve tepkiler karşısında şaşkına dönüyor. Halihazırda birçok kanalı yöneten aktivistler iletişime geçiyor, onu destekliyorlar. Ülke yöneticileri ile ülke grupları oluşturulur.

“Gaziler” 2021 Pentecost’ta ilk kez sokaklara çıkmak istiyor. Ancak kayıtlı gösterileri yasaklandı. Buluşma noktasında Birkmann ve silah arkadaşları polis tarafından yakalanır. “Bize saldırdılar” diyor.

Bölüm 3 – Ahr Vadisi, test: Temmuz 2021’de kıdemli havuzun yönetim kadrosu Birkmann’ın Falkensee’deki evinde buluşacak. Havuzun uykuya dalmasının önlenmesine dikkat edilmektedir. Çözüm, Thüringen “Yedek” grubunun başkanı Tobias Sch.’den bir telefonla geldi. Ahr vadisindeki selden havuzun gelip yardım etmesi gerektiğini haber verir, der. Tobias Sch. yardım operasyonu için bir yer olarak Ahrweiler’da bir ilkokulu şimdiden güvence altına aldı. Birkmann, yardım malzemeleriyle birlikte 240 kamyonun gaziler tarafından Ahr Vadisi’ne götürüldüğünü iddia ediyor.

Ancak okulda başka biri görevi devralmak ister: eski Bundeswehr askeri Albay a. D. Maximilian Eder, Reich Yurttaş Hareketi’nin bir destekçisi. Lafı daha fazla uzatmadan kendini okulun operasyon müdürü ilan eder ve bir kadro kurar. Birkmann, Ahr vadisine doğru yola çıkar. “Eder’in burada işi olmadığı sonucuna vardık ve bunu kendisine söyledik.” Eder daha sonra geri çekilir.