Binanın çökmesi sonrası vatandaşlar tedirgin oldu

DunyaVatandasi

New member
Perşembe akşamı Mallorca'da bir bina çöktü. Ölenler arasında Almanlar da vardı. Yerel halk dehşete düşmüş durumda.

Sabah 8, Schinkenstraße: Mallorca'daki Alman parti mili bir tanker kamyonu ve yüksek basınçlı temizleyicilerle temizleniyor. Son gece baykuşları, muhtemelen gözlerinin altındaki koyu halkaları gizleyen güneş gözlüğü takarak eve giderler. Birçoğu cep telefonlarına baktıklarında arkadaşlarından ve ailelerinden çok sayıda mesaj almış olacak. “İyi misin?”, “Orada değildin, değil mi?” muhtemelen söyledikleri bunlardır.

Bir buçuk kilometreden az bir mesafede, önceki akşam çöken Medusa Beach Club'ın önünde 100'e yakın seyirci duruyor. Elleriyle çılgınca hareketler yapıyorlar ve inanamayarak tavan ve zemin olması gereken büyük delikleri işaret ediyorlar. Şapkalı yaşlı bir İspanyol beyefendi, küçük köpeğiyle duvarda oturan bir kadına “Bir binanın bakımını yapmazsanız çöker” diyor. Bina kordon altına alındı. Enkaz hâlâ girişte duruyor.

Gömülü içerik için simge resmi

Göm

Polis şu ana kadar dört kişinin öldüğünü, dokuz kişinin ağır yaralandığını ve yedi kişinin de çok ağır yaralandığını doğruladı. Palma itfaiye teşkilatı başkanı Eder García, “Her türden ten ve saç rengi var. İsim listesine bakılırsa çoğu muhtemelen yabancı” dedi. Cuma sabahı polis kurbanların kimliklerini tespit etti ve aralarında 20 ve 30 yaşlarında iki Alman kadının da bulunduğunu doğruladı. Ölen diğer iki kişi ise 44 yaşında Senegalli bir adam ve 23 yaşında bir İspanyoldu. Yaralıların 10'u Hollandalı, 3'ü Alman ve barın bir İspanyol çalışanıydı. Yaşları 24 ile 34 arasında değişen sekiz erkek ve altı kadın var. Cuma akşamı insanlar hâlâ hastanedeydi.

Video | Ölenler arasında iki Alman da var

Kaynak: Reuters

Kazanın nedenine ilişkin ilk tahmin: Dinlenme salonu olarak kullanılan barın birinci katındaki ağırlığın fazla olması. Şehrin mimarlarından ikisi kalıntıları inceliyor.

Soyadını vermek istemeyen Alman sakin Stefan, plajı gezinti yerinden ayıran karşı duvarda oturuyor. Biraz inanamayarak, “Bir hafta önce 'Medusa'ya DJ'e ihtiyaçları olup olmadığını sordum” diyor. Neyse ki onun için durum böyle değildi. “Birkaç blok ötede çalışıyorum ve çalışanları belli belirsiz tanıyorum.”

“Elveda Almanya” programından tanınan Mallorca göçmenleri Caro ve Andreas Robens, Senegalli kurbanı tanıyordu. Caro Robens, “On yıldır spor salonumuzun müşterisiydi ve biz orada olmadığımızda spor salonumuzla ilgileniyor” diyor. “Aslında işlerin günün her saatinde karmakarışık olduğu bir diskoda çalışıyor.”

Alman izleyiciler arasında esas olarak şaşkınlık yayılıyor. Strandhäuschen 6'da bir dairesi olan ünlü Ballermann, “Dün gece bununla ilgili hiçbir şey duymadım” diyor. “Haberi ancak arkadaşlarım bana iyi olup olmadığımı sorduğunda gördüm.” Artık restorana ya da bara gitmekten korkmuyor. “Eğer her şeyden korksaydım evden hiç çıkamazdım. Zaten çok yaşlandım.”