DunyaVatandasi
New member
Immingham da dahil olmak üzere bazı İngiliz şehirlerinde sakinler garip seslerden şikayet ediyorlar. Yapılan incelemelere rağmen gürültünün nedeni henüz belirlenemedi.
Kuzeydoğu İngiltere'deki Britanya kasabası Immingham'da, sakinler yıllardır nedeni hala bilinmeyen garip bir uğultu sesi duyuyorlar. İngiliz haber kanalı “BBC” bu konuyu aktarıyor.
Gürültünün nedeni ile ilgili geçmiş ve devam eden araştırmalar şu ana kadar sonuç vermedi. Immingham sakini Chloe Eccles, “BBC” ile yaptığı röportajda, gürültü nedeniyle sık sık şehirden ayrılmayı düşündüğünü bildirdi.
Eccles, “Yıllar boyunca bu gürültüyü defalarca duydum, ilk başta delirdiğimi sandım ama diğer insanlar da uğultuları duyuyor” dedi. Son birkaç aydır gürültü daha yüksek ve daha sürekli hale geldi. Ayrıca gürültüyü engellemenin neredeyse hiçbir yolu olmayacaktı. “BBC” ile yaptığı röportajda sakinin gürültüyü “sadece her zaman” duyduğunu söyledi.
“Çok sıradışı” bir ses
Bazı sakinler gürültüden yakınlardaki fabrikaları, petrol rafinerilerini veya yer altı kablolarını sorumlu tutuyor. Ancak küçük İngiliz kasabasının yerel bir temsilcisi BBC'ye, sanayi bölgelerine yönelik soruşturmaların şu ana kadar hiçbir sonuç vermediğini söyledi. Belediye meclisi temsilcisi, “Gürültü toplumun dışından geliyor olabilir” dedi.
Akustik uzmanı Matt Barnard BBC'ye sesin büyük olasılıkla insan yapımı olduğunu söyledi. Akustik uzmanı, “Kesin bir cevap veremesem de, bunun çok gürültülü ve güçlü bir şey olduğundan eminim” dedi.
“Buna benzer seslerin birçok kaynağı olabilir. Nadir durumlarda jeolojik bir nedeni de olabilir, ancak çoğunlukla endüstriyel tesislerden gelirler.” Barnard, sesin “çok sıradışı” olmasına rağmen, bu durumda da sesin endüstriyel kökenli olduğundan emin.
İngiltere'deki ilk vaka değil
Başka bir sakin de BBC'ye beş yıldır Immingham'da yaşadığını ve son zamanlarda gürültüyü daha sık duyduğunu söyledi. “Sürekli gelen bir dron gibi ve durmuyor. Televizyondaki veya yağmurlu ve rüzgarlı havalarda bile sesi duyabiliyorum.”
BBC'ye göre Immingham, tuhaf ve tanıdık olmayan seslerden şikayet eden ilk şehir değil. Benzer vakalar Britanya'nın Bristol ve Nottingham şehirlerinde de bildirildi.