DunyaVatandasi
New member

Çek Cumhuriyeti’nde bir ceza davası insanları şok etti: Dört kurşun bir adamın kafasına isabet etti. Katil ayrıca bebek arabasındaki bir bebeği de idam etti.
Prag’ın banliyösünde bir adam ve küçük bir kız öldürüldü. Çek medyasının sürekli bildirdiği gibi, 32 yaşındaki adam ve küçük kızı, Klánovice’deki ormanda yürürken vuruldu. Polis çifte cinayeti doğruladı.
Vahşi eylem Cuma öğleden sonra meydana geldi. Silah seslerini duyan bir görgü tanığı, “iDnes” haber portalına, araştırmak için o yöne nasıl gittiğini anlattı: “Orman yolunda bir bebek arabası gördüm. Sonra da onun yanında yatan bir adam gördüm.”
Polis: Davanın önceliği var
Başından dört kez vurulduğu bildirildi. Kızının göğsünden vurulduğu söyleniyor. Bu nedenle çocuk iki aylıktı ve katil silahını ona doğrulttuğunda bebek arabasında yatıyordu.
Polis şu ana kadar davayla ilgili ayrıntıları saklıyor. X (eski adıyla Twitter) platformundaki yetkililer, kurbanlardan birinin çocuk olması nedeniyle ayrıntı verilemeyeceğini söyledi. Aynı zamanda Pazartesi günü davanın en yüksek önceliğe sahip olduğuna dair güvence verdiler. En deneyimli kriminologlardan oluşan birkaç düzineden oluşan bir ekip konuyu araştırıyor.
Psikolog şöyle düşünüyor: “Ben kalp meselesine inanıyorum”
Yetkililerin Salı günü polisin atlı, müfettişlerin ise köpeklerle bölgeyi yeniden taradığı söylendi. Bu arada polis görgü tanıklarını arıyor. Cuma günü saat 07.00 ile 17.00 arasında bölgede bulunan ve kameraları açık olan tüm sürücülerden görüntülerini sağlamaları isteniyor.
Tabloid gazetesi “Blesk” iki psikoloğa ve eski bir araştırmacıya olası nedeni sordu. Üçü de bir ilişki içinde bir eylemin, belki de intikam amaçlı planlanmış bir cinayetin muhtemel olduğuna inanıyordu. Saldırganlığın aynı zamanda çocuğa yönelik olması da fail ile mağdur arasında güçlü bir duygusal bağ bulunduğunu düşündürmektedir.
Bu kadar küçük bir çocuk konuşamadığı için tanık olamaz: “Bu nedenle kalp meselesine inanıyorum” dedi psikologlardan biri. Diğer psikolog da failin akıl hastası olduğunu düşündüğünü vurguladı.