Ballermann: “Suffgeschwader”da bir gün nasıl geçiyor?

DunyaVatandasi

New member

Bedenleri artık alkolü kaldıramayacak duruma gelene kadar Mallorca'da parti yapmak için buluşurlar: “İçki Filosu” olarak bir grup arkadaş, eve döndüklerinde yoksunluk belirtileri de dahil olmak üzere aşırı tatiller için buluşur.

Ballermann'da alkol yasağı, toplu tatilcilere karşı gösteriler – Mallorca'nın Alman parti caddesindeki parti insanları şu anda pek çok sorunla karşı karşıya. Tescilli bir sahne adı olan Marcus Aurelius, sözde “Suffgeschwader”ın başıdır. Bu, Ballermann'da aşırı kutlama yapan Berlin'den bir içki grubu. Grup yılda birkaç kez Mallorca'ya seyahat ediyor. Marcus Aurelius Haberler'ye sıradan bir günün nasıl olduğunu ve böyle bir tatilin ne kadar pahalı olabileceğini anlattı.

Haberler: “Suffgeschwader” için Mallorca'da sıradan bir gün nasıl geçiyor?

Marcus Aurelius:
Bir tane yok. Her zaman programa bağlıdır. Açılışlar sabah saatlerinde başlıyor. 'Normal' günlerde Ballermann'da en sevdiğimiz sanatçıların performanslarını ararız. Hava güzelse plaja veya havuza gideriz. Babalar Günü'nde plaj partisi bir zorunluluktur. Kimin orada olduğuna bağlı. Hem grubumuzdan hem de sanatçılardan.

Günde ne kadar içiyorsunuz?

Grubumuzdaki herkes için durum farklıdır. Kendime günlük bir bütçe belirledim. Motivasyonuma bağlı olarak 150 ile 300 euro arasında içkiye harcıyorum.

Senin için her şey uçakta mı başlıyor?

Uçakta içki içmek eskiden daha kolaydı. Günümüzde araba geçerken bir iki içkiyle sınırlı kalıyor. Çok uygarca. Risk çok büyük. Havayolları buna karşı sıkı önlemler alıyor ve uçuş yasağı tehditleri var. Buna değmez.

Almanya'da günlük hayatta da içki içiyor musunuz?

Grubumuz dışında neredeyse herkes bunu yapmıyor. En fazla hafta sonu etkinliklerinde. Evde neredeyse hiç alkol içmiyorum.

Mallorca'daki tatilinizden sonra yoksunluk belirtileri mi yaşıyorsunuz?

Birçok insanda bu var. İki veya üç gün tam gaz gittikten sonra soğuk algınlığı belirtileri ortaya çıkar. Biz buna Mallerit diyoruz. Hemen hemen herkes sesini kaybeder. Bazen boğaz ağrısı, titreme veya ishal meydana gelir. Bu gerçekten oluyor. Ama aynı zamanda bir süre alkolden uzak durmamız anlamına da geliyor.

Playa de Palma'daki alkol yasağı sizi ne kadar kısıtlıyor?

Aslında pek değil. Babalar Günü partileri dışında neredeyse sadece barlarda içki içiyoruz. Alkol yasağı yalnızca açık havada geçerlidir.

Mallorca'da pek çok tatilci bundan sonra Altın Kumlar gibi diğer tatil bölgelerini tercih edeceklerini iddia ediyor. Bu sizin için de bir seçenek mi?

Parti başarısını kutlamak için Mallorca'ya uçuyoruz. Bulgaristan'a hiç gitmedim. Biraz Mallorca'ya benzediğini duydum. Ama orjinalini tercih ederim. Bu benim için bir seçenek değil.

Geçtiğimiz günlerde kitle turizmine karşı bir gösteri düzenlendi. Bunun size saldırdığını mı hissediyorsunuz?

Bu iki ucu keskin bir kılıç. Adil kira fiyatları veya dolu otobüslere karşı gösteri yapan insanları anlıyorum. Ama turizm ada için çok önemli. Corona döneminde Mayorka'nın nasıl bir yer olduğuna dönüp bakmanız yeterli. O zamanlar Mayorkalılar için işler ne kadar da kötüydü. Göstericilerin bunu hatırlaması gerekiyor. İspanyollar bana hiçbir zaman düşmanca davranmadı.