Bakanlığın takviyesi ekmek almaya bile yetmiyor

uçanteneke

New member
Enflasyonla birlikte alım gücü her geçen gün eriyor. Yüz binler toplumsal takviyeye muhtaç. Hükümet kanadının deklare ettiğı takviyeler ise latifeden farksız. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yardım için başvuran 831 bin haneye yalnızca 427,9 milyon lira yardım yapıldığını deklare etti. Bakan Yanık’ın açıklamasına nazaran yapılan yardım, her hane için ortalama 500 lira.

4 milyon müracaat yapıldı

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Takviye Programı başvurusu onaylanan 831 bin haneye 427,9 milyon lira ödeme yapıldığını bildirdi. Bakan Yanık, yaptığı açıklamada, Türkiye Aile Dayanak Programı’nda bugüne kadar 4 milyon müracaat yapıldığını, bu kapsamda 1,6 milyon haneye hak sahipliği verildiğini belirtti.

Yanık, birinci kademede başvurusu onaylanan 831 bin haneye toplam 427,9 milyon lira ödeme gerçekleştirdiklerini tabir ederek, geriye kalan hanelere ödemelerin önümüzdeki süreçte yapılacağını kaydetti.

Yılda yalnızca 1 minimum ücret

Destek programı kapsamında gerekli kuralları karşılayan gereksinim sahibi haneleri 12 ay boyunca müddetli ve tertipli destekleyeceklerine dikkati çeken Yanık, “Türkiye Aile Takviye Programı kapsamında hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net minimum fiyatın 1/3’ü yani; 1.833,45 liranın altında olması durumunda dahil olunan gelir aralığına nazaran, haneye aylık 450, 500, 550 yahut 600 lira olmak üzere takviye vereceğiz. Koşulların sağlanması halinde verilen dayanak yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira içinde değişecek” sözünü kullandı.

Ekmek almaya bile yetmez

Günde 5 ekmek tüketen 4 kişilik bir ailenin aylık ekmek masrafı 600 lira. Türk-İş’e göre ise 4 kişilik bir ailenin yalnızca sağlıklı, istikrarlı ve kâfi beslenebilmek için aylık yapması gereken harcama meblağını söz eden açlık sonu 6 bin 839 lira.