Bakan Yardımcısı Gizligider: Ekilmeyen alanlar için yasal düzenleme getiriyoruz

uçanteneke

New member
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve kimi programlara katılmak üzere sabah saatlerinde Çankırı’ya geldi. birinci vakit içinderda Çankırı Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Yardımcısı Gizligider, Vali Abdullah Ayaz’dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gizligider, valilik ziyaretinin akabinde Şehit Mehmet Cet Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Gizligider ondan sonrasında Çankırı Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen ve bayanların ekonomik kalkınmada etkin rol almaları için desteklenmelerini amaçlayan ‘Kız Kardeşim’ programına katıldı.

Burada konuşan Gizligider, bayanın toplumdaki ehemmiyetine vurgu yaparak, “Kadınlar insan, biz insanoğluyuz. Bizler biraz aciz, biraz bakıma muhtaç, biraz yardıma muhtaç varlıklarız. Sizler şayet olmazsanız bizim durum epey yeterli değil. Sizlerin elinizin değdiği her şey farklı bir rahmet, farklı bir randıman, başka bir rahmet” dedi.

‘Ekilmeyen alanlar için yasal düzenleme getiriyoruz’

Pandeminin ve global krizin, tarımın ehemmiyetini bir kere ortaya koyduğunu söz eden Gizligider, üretime daha fazla ehemmiyet vereceklerini belirterek, “Ekilmeyen tek bir metrekare alanımız olmasın istiyoruz. Bununla ilgili bir yasal düzenleme getireceğiz inşallah. Ve bu biçimdece rastgele bir sebeple boşalan alanlar için diyeceğiz ki; ‘Sana 2 yıl müddet. Bu tarlayı ektin ektin, ekmedin ben devlet olarak bunu kiralıyorum. Bunun parasını da hesabına yatıracağım.’ Bunu da son derece şeffaf, elektronik ortamda yapacağız. Evvel buradan başlayacağız. daha sonra diyeceğiz ki, bir eser ekerken dikkat etmemiz gereken işler var. En başta su. Toprağın özelliği, iklimin özelliği. Geldiğimiz noktada yaşadığımız düşüncelere son vermek istiyoruz. Diyeceğiz ki; ‘Sen burada şu eserleri ekebilirsin. Bunları yaparsan dayanak var. Arkandayız. Ancak öbür türlü öteki bir yola girersen ben bunun sana teminatını veremem.’ Bu formuyla hem eser desenimizi planlayacağız birebir vakitte çiftçimizin Allah müsaade verirse tekrar ziyan etmesi tarafında bir ihtimali ortadan kaldıracağız” diye konuştu.