Bakan Nebati’den G20 ülkelerine ileti: Dayanak olmaya devam edin

uçanteneke

New member
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati vergi ve kalkınma konusunda, G20 üyelerinin gelişmekte olan ülkelere kapasite geliştirme dayanağı ve teknik yardım sağlamaya devam etmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti.

Bakan Nebati, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları Liderleri Toplantısı’nda şu açıklamalarda bulundu:

“Uluslararası vergi alanındaki kapsamlı gündemi destekliyoruz. Endonezya Periyot Başkanlığı’nın tüm ülkelerin faydasına kapsayıcı tartışmalar yapma niyetini memnuniyetle karşılıyoruz. G20’nin en kıymetli başarılarından biri milletlerarası vergilendirme alanında olmuştur. G20, bu dönüm noktası niteliğindeki başarısı ile güvenilirliğini ve gücünü bir kere daha kanıtlamıştır. Öncü bir platform olma bakılırsavini yerine getirmek ismine G20’nin bu hususta sorumlu ve adil bir biçimde ilerlemeye devam etmesi gerekmektedir.

Memleketler arası vergi konusunda, iktisadın dijitalleşmesinden kaynaklanan zorlukların tahlili konusunda fikir birliğine varmanın fazlaca değerli olduğuna her vakit inandık. Bu niçinle, “Birinci Sütun” ile ilgili tasalarımız olsa da, uzlaşmanın sağlanması ismine fikir birliğine katıldık.

G20’nin Kapsayıcı Çerçeveye verdiği takviyenin, Ekim Bildirisi sonuçlarının uygun bir biçimde uygulanması ismine hayli kıymetli olduğuna inanıyoruz. Prensip ve kurallar setinin sağlam ve net bir biçimde tasarlanması epey kıymetlidir. Bu niçinle, Kapsayıcı Çerçeve altındaki ilgili çalışma kümelerine gerekli teknik çalışmalar için kâfi alan sağlanmalıdır. Ortaya konulan uğraşları takdir ederken her iki sütun kapsamındaki çalışmaları yakından takip etmeye devam edeceğimizi söz etmek istiyorum.

Vergi ve kalkınma konusunda, G20 üyelerinin gelişmekte olan ülkelere kapasite geliştirme dayanağı ve teknik yardım sağlamaya devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sayede, bu ülkeler yeni memleketler arası vergi mimarisine vakitlice sağlayabileceklerdir.

Etraf konusunda, G20 üyeleri olarak, ulusal şartların yanı sıra “Ortak ancak Farklılaştırılmış Sorumluluklar ve nazaranceli Kabiliyetler” prensibini de dikkate alarak karbon nötr ekonomilere yanlışsız ilerlemek için sinerji ortasında hareket etmeliyiz.

Son olarak, hukukun öbür alanlarında olduğu üzere vergi kanunlarının da bayanların güçlendirilmesine katkıda bulunması gerektiğine inanıyoruz.

Sözlerime son verirken Endonezyalı meslektaşlarıma bu verimli toplantı için teşekkür ediyor ve G20 Periyot Başkanlığında muvaffakiyetler diliyorum.”