Bakan Alım: Minimum fiyatı tartışmayı anlamsız buluyorum

uçanteneke

New member
Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, minimum fiyatla ilgili “Bu sene tarihimizin en yüksek minimum fiyat artışını gerçekleştirdik. Yani yüzde 50 artış gerçekleştirdik. çabucak hemen daha 3’üncü ayındayız. Bunu bugün tartışmayı anlamsız buluyorum” dedi. Alım, “Net artırım yapıldı, gündemimizde bu biçimde bir şey yok. Öbür şeyleri birbirine karıştırmamak lazım. Temmuz ayı geldiğinde kontratımızda yazdığı üzere hem kamu çalışanımızla yaptığımız toplu mukavelede birebir vakitte personellerimizle yaptığımız toplu kontratta enflasyon farkını vereceğiz. Birbirine karıştırmamak lazım” diye konuştu.

Alim’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

“Siyasetçiler siyasi konumları açısından kendi değerlendirmelerini yaparlar. Demokrasi de bu biçimde işler sistemler. Ben çalışma ömründen sorumlu bir bakan olarak konuşuyorum. Onun için benim konuşmalarımı bu bağlamda kıymetlendirmek lazım. Diğer yerleri birbiriyle karıştırmamak lazım. Temmuz ayında bizim toplu mukavelemizde kayıt altına aldığımız enflasyon farkı var.”

“ Şu anda dünyada yaşanan pandemi daha sonrası ekonomik krizlerin baskısı altında Türkiye’yi de etkiliyor bunlar. Türkiye yaklaşık 900 milyar dolarlık bir iktisat. Bu tesirlerin en değerli göstergesi enflasyon. Bu enflasyonu Türkiye engellemek için belli bir ekonomik program uyguluyor.”