Abdulkadir Selvi ‘benim kulağıma geldi’ dedi! 2022 minimum fiyat sayısını verdi

uçanteneke

New member
Milyonların gözü kulağı bugün sonuncusu yapılacak olan Minimum Fiyat Tespit Komitesi’nin 4. toplantısında. Pekala taraflar ne istedi. Son görüşmede birinci sefer sayılar lisana getirildi. TİSK “en az 3 bin 500 lirayı kabul ettik” derken, Türk-İŞ, “4 bin TL altı olmaz” dedi.

Kritik görüşme öncesi her insanın merak ettiği sayıya ait kulislerde konuşulanları Hürriyet müellifi Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında aktardı.

“Dilerim daha hayli olur ancak ben duyduğumu söyleyeyim”

Taban fiyatın bugün açıklanmasının beklendiğini yazan Selvi
, “Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, “Toplumun beklentilerini karşılayan önemli bir minimum fiyat artışı yapacağız” dedi. Ankara’da kimi sayılar konuşuluyor. Benim kulağıma 4 bin 70 TL üzere bir şey geldi. Dilerim daha epey olur lakin ben duyduğumu söyleyeyim” sözlerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin iş dünyasıyla yaptığı toplantının bilgilerinı yazan Abdulkadir Selvi yazısında “Toplantıya katılan iş dünyasının temsilcileriyle yaptığım görüşmelerden çıkardığım ana başlıkları unsurlar halinde sıralamak istiyorum” diyerek 7 maddeyi sıraladı:

1- Hür piyasa iktisadının prensiplerinden taviz verilmeyecek.

2- Sermaye kısıtlaması, dövize müdahale kelam konusu değil. Bakan Nebati bankalardaki döviz mevduatı hesaplarına müdahale ve sermaye kısıtlamasına dönük spekülasyonların hatırlatılması üzerine, döviz mevduatı hesaplarına müdahale ve sermaye kısıtlamasının kelam konusu olmayacağını söylüyor. Garanti veriyor.

3- Önümüzdeki günlerde piyasalardaki dalgalanmanın azalacağını söylüyor. Alınan önlemlerle durulmanın sağlanacağını söz ediyor.

4- İhracata dayalı büyüme ve döviz gelirlerinin artması niçiniyle Türkiye’nin en kıymetli sorunu olan ‘Cari İşlemler’ istikrarında kalıcı güzelleşme sağlanacağını söylüyor.

5- “Üretim ve istihdam artacak. Makro istikrarlar güçlenecek” diye konuşuyor.

6- Büyüme gayesi aşılacak, enflasyon düşecek diyor.

7- Bakan Nebati, ekonomik dalgalanmanın tüm yükünün özel kesim tarafınca çekilmesine müsaade vermeyeceklerini söz ediyor. Özel bölümün yükünü hafifçeletecek düzenlemelerin devreye sokulacağını anlatıyor.

“Devlet her alanda takviye verecek” diyor.