20 yaşındaki bir Alman'ın ölümünden sonra iki İspanyol'a karşı cinayet davası

DunyaVatandasi

New member
Mallorca'da bir Alman öldürüldü

“Erkek arkadaşımı en son akşam 21.00 sıralarında gördüm”

12/02/2024 – 18:51Okuma süresi: 2 dakika

Cinayet masası başkanı Angel Ruiz medyaya konuşuyor (arşiv fotoğrafı): Mallorca'da cinayet davası başladı.

Resmi büyüt

Cinayet masası başkanı Angel Ruiz medyaya konuşuyor (arşiv fotoğrafı): Mallorca'da cinayet davası başladı. (Kaynak: Patrick Schirmer/dpa)

20 yaşında bir Alman, iki yıl önce Mallorca'da öldü. İki İspanyol aleyhindeki dava şu anda sürüyor.

Akrabalar ve diğer tanıklar, iki İspanyol'un Mallorca'da bir Alman tatilcinin ölümüyle ilgili olarak yargılandığı cinayet davasında mahkemede ifade verdi. Kuzey Hessen'den gelen 20 yaşındaki genç, 8 Ekim 2022'de iki İspanyol'un içinde bulunduğu minibüsten düştü. Alman'ı Palma'da bir sokakta alıp daha sonra otoyola atmakla suçlanıyorlar.

Savcılık ve Alman ailesinin avukatı cinayeti ileri sürüyor ve her biri 25'er yıl hapis cezası talep ediyor. O sırada işe gitmekte olan arkadan gelen bir sürücü, Palma yakınlarında otoyolda yatan cesedin üzerinden geçti. Mahkemede şunları söyledi: “Öncelikle ailesine başsağlığı diliyorum.” Daha sonra durumu şöyle anlattı: “Önümdeki arabalar yoldan çıktı ama ilk başta nedenini anlayamadım.”

Daha sonra nesnenin kahverengi bir karton kutu olduğunu tespit etti. Ama sonra bundan kaçınmak için çok geçti. Kendi ifadesine göre, 20 yaşındaki gencin cesedinin üzerinden 90 ila 100 km/s hızla geçmişti: “Araba büyük bir sıçrayış yaptı.”

Daha sonra durdu ve diğer arabaların farlarında birinin üzerinden geçtiğini gördü. Büyük şoktan dolayı daha fazla yaklaşmadı. Geçen haftaki duruşmanın başında iki sanık İspanyol'un savunması, tatilcinin minibüsten kendi isteğiyle atladığını ifade etmişti.

Sanıkların Çarşamba günü ifade vermesi planlanıyor. Alman'ın nasıl ve ne zaman öldüğü henüz bilinmiyor. Adli tabipler Salı günü ifade verecek.

Kararın önümüzdeki hafta Pazartesi günü verilmesi bekleniyor. Müfettişler, gerekçenin iki sanığın Alman'ı soymak istemesi olduğundan şüpheleniyorlar. Merhumun en yakın arkadaşına da Almanya'dan görüntülü görüşme yoluyla bağlanıldı.

“İkimiz Cala Ratjada'da tatildeydik ve bir günlüğüne Playa de Palma'ya gittik” dedi. Günü kumsalda geçirdiler ve önce bira, ardından votka limon içtiler. Daha sonra diskolara gittik.

“Arkadaşımı en son akşam 9-9:30 civarında gördüm” diye devam etti. “Bir snack barda yiyecek bir şeyler almak istedim, o da dışarıda bekledi.” Polis daha sonra kurbanın kanındaki alkol oranının binde 2,4 olduğunu belirledi.

Arkadaşı, “Kesinlikle oteli hâlâ bulabildi” dedi. Alman'ın minibüse nasıl bindiği henüz bilinmiyor. Ballermann yakınlarındaki bir sokaktaki güvenlik kamerası görüntülerinde görülebiliyor. Daha sonra teslimat kamyonu ortaya çıkıyor ve tekrar kayboluyor.

Aile üyeleri genç Alman'ın nasıl bir insan olduğunu anlattı. Baba, “İnanılmaz bir karaktere sahipti. O sadece oğlum değil, aynı zamanda en iyi arkadaşımdı. Hiçbir zaman tartışma aramadı ve her zaman arabuluculuk yapmaya çalıştı” dedi.